Totaal: €0,00

Bio Bandits

05 January 2016

Ik ben een sauzen vrouw. Nee, maar echt. I love saus! In alle soorten en maten. Ik ben dus zo’n type die mayonaise met patat eet i.p.v. andersom.  Salade? Yes please! Wel met een dressing! Ik houd van gezonde voeding maar laat het gemiddelde sausje alles behalve gezond zijn.  Wanneer ik het etiket van een huis, tuin- en keukensausje bestudeer, moet ik eigenlijk huilen. Je struikelt over de E-nummers om over de “scheikundige” ingrediënten nog maar te zwijgen.  Hoppa, lekker wat verstopte suikers erin, plus een berg zout en het “hart en vaat ziekten” feestje is compleet.

Thank God voor Bio Bandits! Dit te fijne sausenmerk is voor mij een ware life safer. Het scheelt mij heel wat geklooi in de keuken want ik stond dus zelf gezonde sausjes te brouwen. Ik ben te blij met Bio Bandits verantwoorde sausen, mayonaises en heerlijke dressings. Dan saus ik toch met een minder schuldgevoel. Stuk voor stuk bereid met uitsluitend natuurlijke ingrediënten van biologische teelt. En hallo, hoe fashionable ziet al dat lekkers eruit? De catchy product namen zijn ook te leuk!

Voor deze salade heb ik de “Humming Honey Mustard” van Bio Bandits gebruikt. Een honing mosterd dressing zoals je hem kent maar dan gezonder. Ik vind honing mosterd altijd top in combinatie met zalm. Ook heel handig, Bio Bandits vertelt op hun website precies wat lekker smaakt in combinatie met het sausje naar keuze. I love it!

Frisse gerookte zalmsalade byJenn.

handje jonge bladspinazie
3 plakken gerookte zalm (duurzame vangst)
1/2 avocado
1 gekookt eitje
1el kappertjes
5 cherry tomaatjes
plukje tuinkers
partje citroen

(beetje) Humming Honey Mustard  dressing van Bio Bandits (o.a verkrijgbaar bij AH XL)

 

Bereiding:

Kook het eitje (5 minuten) of korter. Niet te lang koken anders wordt je ei een stuiterbal en hij mag juist lekker een beetje smeuïg zijn.

Snijd de ingrediënten in formaten die jij lekker vindt. Blokjes, reepjes, plakjes, leef je uit! Zalm in reepjes snijden en maak het bord op.

Bestrooi de salade met kappertjes en de tuinkers. De kappertjes geven de salade een fris zuurtje en de tuinkers heeft een licht rucola smaakje. Tuinkers zijn kiemgroenten en die zijn vet hip en healthy!

Tijd voor het sausenfeest! Doseer matig met de dressing anders smaakt alles naar saus en het ken natuurlijk ook te gek he?! ;)

Enjoy!

X jenn

p.s Ik beweer natuurlijk niet dat saus gezond is! De meest gezonde saus is geen saus! Maar alles met mate.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.