Totaal: €0,00
27 August 2017

Naar de basischool mijlpaal

 

Terwijl je het idee had dat je gister nog een vrolijk kraaiende baby in je armen had, is je kleine nu opeens toe aan de basisschool. Slik… Niet alleen voor de peuter is dit een avontuur ook voor de papa’s en mama’s kan deze mijlpaal spannend zijn. Om jou en je peuter door dit proces te loodsen een paar tips:

De meeste kinderen gaan voordat ze naar de basisschool gaan naar een kinderdagverblijf of naar een peuterspeelzaal. Hierbij hebben ze een relatie gekregen met leidsters en andere kindjes. Deze mensen gaven hen vertrouwen en veiligheid. Het is dan ook goed om stil te staan bij het komende afscheid.                                                                                                                                                                                                    

- Praat met je peuter over het komende afscheid.                                            
- Betrek je peuter bij het maken of kopen van een traktatie of afscheidscadeautjes  
- Erken de gevoelens die je peuter heeft bij het achter laten van vriendjes en leidsters.                              
- Vertel dat je speelafspraken kan maken met vriendjes en regel eventueel dat je peuter nog eens langs mag komen op de groep om te vertellen hoe het op school is.


De "aftel poster" werkt voor peach altijd erg goed.
Het visueel maken van een spannende gebeurtenis is erg handig, zo weet ze beter waar ze aan toe is.

 

Doordat peuters veel horen over de basisschool kunnen ze hier tegen op gaan zien. De basisschool klinkt toch magisch. Zeker omdat ze vaak zullen horen: ‘Ben je al bijna 4? Dan ga je vast naar de basisschool!’ of ‘Wat spannend, bijna naar de basisschool!’. Ik krijg er al kriebels van, laat staan een peuter. Kinderen maken vaak in hun hoofd een beeld van de basisschool.                                                          

Om te onderzoeken wat de gedachten zijn kan je ze een tekening laten maken en hier over laten vertellen. Het is goed om hier over te praten en ze eventueel gerust te stellen. Om een reëel beeld te krijgen van school  kan je samen een filmpje kijken over hoe het gaat op school.  Een voorbeeld is: https://www.youtube.com/watch?v=_Q0tXujtCi4.  Of een boekje lezen: Woezel en Pip naar school.
Ga gezellig samen op pad om een leuke rugtas uit te zoeken en een beker en broodtrommeltje.
En natuurlijk zijn er de wendagen. Zorg dat deze dagen in een rustige periode zijn in het leven van je peuter. Dus niet net als er een broertje of zusje is geboren, Sinterklaasperiode of  ander spannend feest.


Het Woezel en Pip boekje is een hit.
 


Peach haar school uitzet. Een gepersonaliseerde tas in haar lievelings kleur (black) en de beker en bentobox heeft ze zelf uitgezocht.
tip: zet de school musthave spulletjes op het verlanglijstje van je mini. Peach vond het heel leuk om deze items voor haar 4de verjaardag te krijgen.

 

Zorg als mama ook goed voor jezelf! Het kan reuze spannend zijn als je jouw kleine smurf achter moet laten op school.

Zorg dat je aandacht besteed aan het kennismaken met de juf. Dit kan je geruststellen.
Vraag welke vaardigheden ze van je kind verwachten zodat je dit met hem/haar kan oefenen.  Je kan samen met je kind oefeningen doen om zich vaardigheden eigen te maken door bijvoorbeeld te eten uit een lunchtrommeltje, zelf zijn jas aan en uit te laten doen en zelfstandig naar de wc te laten gaan. Het geeft het kind zelfvertrouwen dat hij/zij dat al kan en bovendien helpt het jou als ouders ook te weten dat je kind zichzelf kan redden.
Erken voor jezelf dat loslaten moeilijk is. Praat er over met andere moeders. Zij hebben vast en zeker het zelfde gevoel.

En misschien wel het allerbelangrijkst: straal vertrouwen uit naar je peuter. Als jij er in gelooft dat je peuter zich gaat redden dan gelooft hij/zij daar zelf ook in! 

Lianne Broer- van Vark  Orthopedagoog Bloesemconsult. 


Peach kreeg van mij deze ketting. Als symbool en ter herinnering aan dit nieuwe avontuur maar ook een beetje extra kracht van de natuur.
de rozekwarts, amathyst en bransteen zullen haar energie en zelvertrouwen extra ondersteunen en beschermen.
Deze stenen hebben hele mooie eigenschappen voor kinderen en peach is heel trots op haar ketting en ik zo ontzettend trots op haar. 

 

 

786Fridge shop tip!

De slogan; ” I like my money right where I can see it… hanging in my closet” gaat hier niet op. Deze moeder spent haar “donnies” voornamelijk aan de wardrobe van de meiden en dat kan ik mezelf niet kwalijk nemen want er is zo veel leuks te shoppen voor baby’s en kleuters.  Maar soms, heel soms, maak ik een uitzondering en is het mama-shop-time.

Miskraam #1

November 2014. Wij dachten in blijde verwachting te zijn van een broertje of zusje voor Peach maar het ging mis. Jammer genoeg bleef het niet bij die ene keer. In totaal zitten tussen Peach en Rebel vijf mislukte zwangerschappen. In februari 2016 had ik de laatste. Ik ben altijd erg open geweest over dit onderwerp en wilde niet deel uitmaken van het taboe.
blogbyjenn, blog, mamablog, jennifer rijs, milf

Beauty hotspots by Jenn

 

In deze blog deel ik twee super leuke must-go- beauty hotspots in Alkmaar!

 

SIDE NOTE:
Nu hoor ik je denken: ”Ja, jij mag alles lekker proberen en dan ga je een beetje op de blog lopen doen alsof alles leuk is.” Laat ik vooropstellen, ik snap je, maar toch heb je het mis. Graag wil ik het volgende met jullie delen voordat je verder leest.

Relationship goals

Deze week hebben wij precies al 7 jaar verkering! Time flies when you are heaving fun! Dat gaan wij dit weekend dan ook mega hard vieren.  De meiden gaan een nachtje uit logeren (eerste keer sinds Rebel geboren is – OMG!!) en wij breken die hele tent af. Naja soort van. Al 7 jaar samen, dat is niet niks en daar zijn wij super trots op.

blogbyjenn, blog, mamablog, gastblog, jennifer rijs, milf

M.I.L.F // Jody

   
Ik ben Jody (25 jaar) en mijn partner heet Niels (27 jaar) en samen hebben we 3 kinderen: Mats, Timo en Soof. Zoals een andere vrouw het mooi verwoorde: 3 kindjes om van te houden en 1 kindje om voor te zorgen.

Op 27 september 2013 kregen Niels en ik de sleutel van onze koopwoning en na de verbouwing konden we begin december in ons huisje.

blogbyjenn, blog, mamablog, gastblog, jennifer rijs, milf

m.I.L.F // Marijke

Een M.I.L.F……. dat ik ooit zo genoemd zou worden ;-). Ik voel me vereerd, lieve Jen, dat je me zo wilt noemen en me een platform geeft op jouw blog. Kijk, dat jij me nou de moeite waard vindt om te “followen” is nog tot daar aan toe, maar of anderen dat ook vinden?  Gelukkig heb ik genoeg te melden over het moederschap en alles wat daarbij komt kijken. Dus hier ga ik.